Jachtbouw

Parana lll
In cooperation with Catamaris, https://www.catamaris.com/
20170619_141637

Spirit of Venice   zeil casco 20161012_163434
Naamloos

DJS 720-GM

DJS720GM

Naamloos
De DJS720-GM is een robuuste sloep, vervaardigd van 4mm onderhoudsvrij aluminium. De sloep is ontwikkeld in samenwerking met Gaastmeer Yachtdesign.
De DJS720-GM is buitengewoon geschikt als recreatiesloep voor grote gezinnen of groepen (rondvaart boot) maar ook inzetbaar als werk sloep voor bijvoorbeeld weg- en waterbouw bedrijven en visserij.

De sloep kan worden voorzien van een buitenboordmotor van 10 tot 80pk. De sloep is voorzien van rubberen stootrand en zelflozende kuip. De buitenboordmotor wordt beschermd door aangebrachte zwemplateaus. De sloep is door zijn geringe gewicht
trailer baar en standaard voorzien van trailer oog.
Deze versie van de DJS720-GM is specifiek gemaakt als recreatiesloep. De sloep is voorzien van ruime banken en een tafel met geïntegreerde barbecue. In de punt is een afsluitbaar compartiment gerealiseerd welke gebruikt zou kunnen worden voor het opbergen van de kussens.

Algemene gegevens
Lengte 7.20m
Breedte 2.55m
diepgang 0.30m
Gewicht vaartuig leeg 875kg
Max aantal personen 12 personen
Max motor vermogen 58.9kw / 80 pk

Optioneel:
Kussen pakket (waterafstotend) bestaande uit 6 bank kussens, 2 kussens achterin en 2 kussens in de punt

Jutter

lvarenl 016

De Jutter is een stoere zeewaardige aluminium motorboot.

Afmetingen:
Lengte: 10,70m
Breedte: 3,40m
Diepgang: 0,80m
Kruip hoogte: 2,45m

Deze motor boot is voorzien van twee watergekoelde scheepsmotoren  van het merk Vetus-Deutz, elk met een vermogen van 83 pk.

De Jutter is voorzien van een ruime kuip met een volautomatische neerklapbare spiegel welke kan dienen als zwem plateau. Als u vanuit de kuip naar binnen loopt, treft u een praktische, maar vooral ook, gezellige stuurhut met een comfortabele stuur stoel voor de schipper en een stoel voor de tweede persoon. Verder nog een zithoek met bar en tv. Het trapje voorin de stuurhut leidt naar de kombuis, voorzien van alle gemakken zoals een elektrische kookplaat en een magnetron. Tegenover de kombuis bevindt zich de natte cel, voorzien van een elektrisch toilet, royale wastafel en douche. Voor in het schip bevindt zich de slaaphut, voorzien van een ruim twee-persoons bed. In de stuurhut is het nog mogelijk om de zithoek om te bouwen naar een extra twee-persoons bed.

Vripack Kotter

foto

In opdracht van en in samenwerking met Sjors Dotinga hebben wij voor hem zelf een Vripack kotter gebouwd.

Afmetingen
Lengte: 13.10m
Breedte: 4.20m
Diepgang: 1.20m

Het casco is klaar en er is door een ander bedrijf, dat gespecialiseerd is in het werken met gepolijst roestvrijstaal, een railing op geplaatst.

Er is door de heer Dotinga zelf gewerkt aan de inbouw van de diverse installaties. Inmiddels is het schip klaar en gedoopt “Rock”

Het schip wordt voortgestuwd door een Vetus Deutz DET66 van 170pk. Daarnaast is het schip voorzien van een hydraulische boeg- en hekschroef.

Vripack Trawler 15m.

vripack trawler kamerbeek

Dit robuuste schip heeft een romp van staal en een opbouw van aluminium.
Op verzoek van de eigenaar is de romp verlengd van 13.50m. naar 15m.

Noordkaper 42

LRG_254

Voor een zeilliefhebber hebben we een casco gebouwd van een Noordkaper 42. Zijn favoriete vaargebied is de Waddenzee en voorwaarde van dit schip is dan ook dat het kan droogvallen. Door het ophaalbare midzwaardkiel en de twee kimmen zal het voor hem mogelijk zijn het Waddengebied van zijn mooiste kant te gaan bekijken.

Noordkaper 40e

noordkaper3

Klassiek zeiljacht naar ontwerp van dhr. M. Bekebrede

Deze Noordkaper 40E is een stalen knikspantjacht met een vaste kiel

Afmetingen:
Lengte: 11,95m
Breedte: 4,00m
Diepgang: 1,60m

Noordkaper 43 rondspant

LRG_433

In opdracht voor een Jachtwerf in Harlingen hebben wij een stalen casco van een Noordkaper 43 rondspant met ophaalbaar midzwaard gebouwd.

Aquanaut Monte Cristo 1100

MC1100-casc0-75

In opdracht van aquanaut Yachting hebben wij, in nauwe samenwerking met ontwerper Janpiet Bakker, de bouw van een nieuw snel motorjacht gerealiseerd, welke in het vroege voorjaar van 2011 te water wordt gelaten.

Nadere informatie over de MC1100 kunt u opvragen bij Aquanaut Yachting in Sneek www.aquanaut.nl

Koning sloep

inhet water 006

Unieke aluminium sloep van het type “Koning sloep 610”

Afmetingen:
Lengte: 6,20m
Breedte: 2,20m
Diepgang: 0,60m
Doorvaarthoogte: 1,20m

Deze sloep is van binnen luxe betimmerd met met teak en Okume hout. Het interieur bestaat uit twee ruime slaapbanken met kussens. In deze banken zijn opbergruimtes aangebracht. Verder is er een aanrecht, voorzien van 2-pits gasstel en wasbak met stromend water. Daar tegenover is de toiletvoorziening geplaatst. De zelflozende kuip is met teak betimmerd en voorzien van diverse opbergkastjes. De sloep is zowel van binnen als van buiten voorzien van led-verlichting. Voortstuwing: Vetus Diesel M2.C5,  11pk

Aluminium Opbouw

LRG_317

Voor een grote Nederlandse jachtbouwer hebben wij een aantal secties gebouwd met een totale lengte van 28m voor de opbouw van een jacht van 47 meter lang.

Einde week 35 2009 is het geheel opgeleverd. Dit was nog een hele klus daar de hele  opbouw zo groot geworden was dat zij met passen en meten schuin de loods uit moest. De aluminium opbouw is inmiddels op de stalen romp geplaatst

Bijgaand fotoalbum laat een aantal foto’s zien van het verplaatsen en het op transport zetten van de opbouw.

Aluminium Stuurhuis 26m voor jacht

LRG_134

Voor en grote Nederlandse jachtbouwer hebben wij een aluminium stuurhuis gebouwd van 26m lang. Het stuurhuis bestaat uit twee lagen welke afzonderlijk van elkaar gebouwd zijn en later op elkaar geplaatst zijn.

Vanuit onze loods is het stuurhuis op een speciale wagen naar de kade gereden vanwaar hij op een ponton geplaatst is en naar Enkhuizen gevaren is. De romp van het schip is aldaar gebouwd.

Op de foto is te zien hoe het stuurhuis in Enkhuizen op de romp geplaatst wordt.

In het fotoalbum zijn foto’s te zien van de bouw, het keren en op elkaar zetten van de twee delen en het transport over de weg.

Casco Aluminium Motorjacht 22m.

dyb 22m transport 2009 001

In opdracht van een nederlandse scheepsbouwer hebben wij het casco van een aluminium superjacht gemaakt van 22meter.

Aluminium Sloep

LRG_273

In opdracht van een werf uit het westen van het land hebben wij een aantal sloepen gebouwd.

Deze sloep komt voor in twee uitvoeringen: Met watergekoelde inboard-motor of met een buitenboordmotor.